Постинг
04.12.2010 09:40 -
Тиква с Ванилен сос
Нарежете на кубчета опечена тиква ( ако е по-мека гребваите топчета с чаена лъжичка ) и я поднесете в десертни чинии с ванилен сос.
Соса пригответе по следния начин :
Сгорещете на огън 2 чаши прясно мляко с половин чаша захар. Размиите три равни лъжици брашно и 2 жълтъка с 1 чаша студено прясно мляко. Прибавете от горещото мляко, за да се затопли сместа, и я изсипете в останалото горещo мляко. Бъркаите соса на слаб огън 5---6 минути, докато се сгъсти. Свалете го от огъня и като изстине, го ароматизираите и 1---2 прахчета ванилия.
Соса пригответе по следния начин :
Сгорещете на огън 2 чаши прясно мляко с половин чаша захар. Размиите три равни лъжици брашно и 2 жълтъка с 1 чаша студено прясно мляко. Прибавете от горещото мляко, за да се затопли сместа, и я изсипете в останалото горещo мляко. Бъркаите соса на слаб огън 5---6 минути, докато се сгъсти. Свалете го от огъня и като изстине, го ароматизираите и 1---2 прахчета ванилия.
Няма коментари